Ruilen & retourneren

RUILEN:

Kunnen items geruild worden?
Het is bij Van Adam helaas niet mogelijk om items om te ruilen. Mocht je toch een andere maat, kleur of item willen dan kan je het ongewenste item retourneren. In de tussentijd kun je het juiste item opnieuw bestellen in onze webshop.

RETOURNEREN:

Retourvoorwaarden Van Adam
Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je online aankoop, dan kun je de items retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Binnen deze termijn mag je dus het artikel bekijken, beoordelen en passen zoals je ook in een winkel doet.

De items dienen onbeschadigd en ongedragen te worden geretourneerd met de labels nog bevestigd. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zitten.

De retourkosten van een retourzending zijn voor eigen rekening. De verantwoordelijkheid van het per post te retourneren product ligt bij de afzender. De kosten voor een standaardpakket bij PostNL vanuit Nederland zijn €6,95.  We adviseren sterk om jouw retourpakket aangetekend te versturen voor €8,60 of met een track & trace code. Hiermee kan je controleren of je pakket is aangenomen.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Van Adam niet aansprakelijk is voor het beschadigen en/of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom bij het postkantoor altijd om een verzendbewijs! Let op: bewaar deze totdat de refund van jouw retouritems correct verwerkt is. Dit is namelijk jouw bewijs van retournering.

Hoe kan ik mijn aankoop retourneren?


Per pakketpost

Je kunt je bestelling per pakketpost aan ons retourneren. Voor een snelle en correcte afhandeling, is het belangrijk dat je gebruik maakt van het retourformulier dat je per mail kan ontvangen of meegestuurd is met je order. Deze mag je compleet invullen, uitprinten en toevoegen aan jouw retourpakket. Dan is het pakket klaar voor verzending! Let op: retourkosten zijn voor eigen rekening.

Huis Van Adam
Het is niet mogelijk om je bestelling gratis te retourneren of om te ruilen. Stuur het retourformulier ingevuld mee. Artikelen moeten onbeschadigd worden geretourneerd met het label nog bevestigd. Als kledingstukken als beschadigd worden beschouwd, kunnen deze worden geweigerd. Binnen 7 werkdagen ontvang je een terugbetaling voor de geretourneerde items via de betaalwijze die je hebt gebruikt voor de internet aankoop. Let op: er kan geen cash worden teruggeven voor online aankopen.

Terugbetaling
Zodra wij jouw retourzending hebben ontvangen, ontvang je per mail een retourbevestiging en een credit-nota.  Op het moment dat jij deze mail krijgt, ontvang je binnen maximaal 7 werkdagen het bedrag terug voor de geretourneerde items. Terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee je je bestelling betaalde.

Wat moet ik doen als mijn terugbetaling niet is verwerkt?
Dit is uiteraard heel vervelend! Als je na uiterlijk 7 werkdagen na ontvangst van de retourbevestiging nog geen terugbetaling hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice vanadam.nl@gmail.com.